Taxatiekosten

Bent u van plan om een woning te kopen? U kunt de woning tegen vaste tarieven laten taxeren bij BB Makelaardij. Wij taxeren woningen in Breda, Etten-Leur, Roosendaal, Prinsenbeek, Oosterhout, Bavel, Gilze, Rijen, Teteringen en Ulvenhout.

Taxatiekosten

Wanneer u een woning laat taxeren brengt dit taxatiekosten met zich mee. Bij een taxatie ontvangt u een rapport met daarin de staat van de woning. Dit rapport bevat bijvoorbeeld gegevens over het onderhoud van de woning. Het taxatierapport bevat alle gegevens die belangrijk zijn voor een geldverstrekker, zoals de kadastrale gegevens van de woning. De waarde van uw woning is uiteraard ook in het taxatierapport terug te vinden. Een taxatie is veel uitgebreider dan een gratis waardebepaling van uw woning en is vaak verplicht voor het aanvragen van een hypotheek. Bij BB Makelaardij wordt met vaste tarieven gewerkt. De taxatiekosten omvatten ook de btw, validatie door de NWWI en standaardkosten. 

All-in-tarief taxatie

Als voorbereiding op de taxatie raadpleegt BB Makelaardij het kadaster. De gegevens van de woning worden gecontroleerd om er bijvoorbeeld zeker van te zijn dat de verkoper daadwerkelijk eigenaar is van het te verkopen pand. Vaak zijn hier kosten aan verbonden. Dit is eveneens het geval met gemeentelijke leges. De kosten daarvan schelen per gemeente. BB Makelaardij heeft de kosten van de kadasterraadpleging en gemeentelijke leges in een vast tarief verwerkt. Er zijn dus geen onverwachte extra taxatiekosten voor u. BB Makelaardij geeft u de zekerheid van een all-in-tarief.

Extra taxatiekosten door voorschotten

U heeft alleen te maken met voorschotten indien extra onderzoek nodig is naar externe factoren om de waarde van een huis te kunnen bepalen. Wanneer bijvoorbeeld extra bodemonderzoek moet worden gegaan bij vervuiling, kunt u te maken krijgen met deze extra gemaakte kosten. Wilt u weten of voorschotten of extra taxatiekosten voor u van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op. U komt dan nooit voor verrassingen te staan en wordt niet opeens met extra taxatiekosten geconfronteerd. Voor standaardtaxaties hanteren wij vaste tarieven.