Taxatierapport en taxatiekosten

Wil je een woning laten taxeren? Wij taxeren woningen in o.a. Breda, Etten-Leur, Roosendaal, Prinsenbeek, Oosterhout, Bavel, Gilze, Rijen, Teteringen en Ulvenhout. Overal in een straal van ca. 20 km rondom Breda.

Wat is een taxatierapport?

Bij een taxatie ontvang je een taxatierapport met daarin de staat van de woning. Dit rapport bevat bijvoorbeeld gegevens over het onderhoud van de woning. Het taxatierapport bevat alle gegevens die belangrijk zijn voor een geldverstrekker, zoals de kadastrale gegevens van de woning. De waarde van uw woning is uiteraard ook in het taxatierapport terug te vinden. Een taxatie is veel uitgebreider dan een gratis waardebepaling van uw woning en is vaak verplicht voor het aanvragen van een hypotheek.

Wat kost een taxatie?

Wanneer je een woning laat taxeren brengt dit taxatiekosten met zich mee. Als voorbereiding op de taxatie raadpleegt BB Makelaardij het kadaster. De gegevens van de woning worden gecontroleerd om er bijvoorbeeld zeker van te zijn dat de verkoper daadwerkelijk eigenaar is van het te verkopen pand. Vaak zijn hier kosten aan verbonden. Dit is eveneens het geval met gemeentelijke leges. De kosten daarvan verschillen per gemeente. BB Makelaardij heeft de kosten van de kadasterraadpleging en gemeentelijke leges in een vast tarief verwerkt. Er zijn dus geen onverwachte extra taxatiekosten voor u.

Extra taxatiekosten door voorschotten

Je hebt alleen te maken met voorschotten indien extra onderzoek nodig is naar externe factoren om de waarde van een huis te kunnen bepalen. Wanneer bijvoorbeeld extra bodemonderzoek moet worden gegaan bij vervuiling, kun je te maken krijgen met deze extra gemaakte kosten. Wil je weten of voorschotten of extra taxatiekosten voor jou van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op. Je komt dan nooit voor verrassingen te staan en wordt niet opeens met extra taxatiekosten geconfronteerd. Voor standaardtaxaties hanteren wij vaste tarieven.