Woning laten taxeren

Je kunt je woning laten taxeren door BB Makelaardij. Wanneer je je woning wilt laten taxeren, houdt de taxateur rekening met bijvoorbeeld de staat van onderhoud van de woning, de ligging, de omgeving, de oppervlakte en het type huis. De taxateur bepaalt de reële waarde van de woning en je ontvangt hiervan een taxatierapport dat is gevalideerd door het NWWI. Dit rapport wordt geaccepteerd door iedere bank en geldverstrekker. Zo ben je na een taxatie verzekerd dat de vraagprijs van het huis in overeenstemming is met de actuele marktwaarde van het huis.

Taxatie en aankoopbegeleiding

Het lijkt misschien een moeilijke opgave om een woning te laten taxeren en aankopen. Bij BB Makelaardij maken wij je het graag zo makkelijk mogelijk. Je kunt de woning laten taxeren en gebruik maken van onze aankoopbegeleiding. Heb je een woning bezichtigd en heb je interesse? Wij bezichtigen samen met jou de woning nogmaals en wijzen je op belangrijke zaken. Zo geven we ook aan of een bouwtechnische keuring wenselijk is. Indien dat het geval is, kunnen we dit ook voor je regelen met een van onze deskundige partners. Wij doen het vooronderzoek naar de woning en bekijken de kadastrale gegevens en het bestemmingsplan. Vervolgens bepalen wij, aan de hand van alle gegevens en onze jarenlange ervaring en kennis van de lokale markt, of de vraagprijs reëel is. Wij voeren vervolgens de onderhandelingen, kijken de koopovereenkomst na en begeleiden je op de dag van de overdracht. Voor deze aankoopbegeleiding rekenen wij een vast tarief.

Wanneer woning laten taxeren?

Je woning laten taxeren kan voordelen bieden in veel verschillende situaties. Zo kan het zijn dat je een woning erft van een overleden dierbare. Je kunt de waarde van het huis laten bepalen middels een taxatie. Wanneer een dierbare overlijdt heb je genoeg andere zaken aan je hoofd; je huis betrouwbaar en onafhankelijk laten taxeren kan bijdragen aan een soepel verloop van de erfenisafwikkeling.

Contact

Heb je interesse in een taxatie van je woning of appartement? Bij BB Makelaardij komt je eenvoudig in contact met een gecertificeerde (NWWI) taxateur, voor een taxatie tegen een vast tarief voor woningen tot € 300.000. Neem vandaag nog contact met ons op.