Woning laten taxeren

Woning laten taxeren

U kunt uw woning laten taxeren door BB Makelaardij. Wanneer u uw woning wilt laten taxeren, houdt de taxateur rekening met bijvoorbeeld de staat van onderhoud van de woning, de ligging, de omgeving, de oppervlakte en het type huis. De taxateur bepaalt de reële waarde van de woning en u ontvangt hiervan een taxatierapport dat is gevalideerd door de NWWI. Dit rapport wordt geaccepteerd door iedere bank en geldverstrekker. Zo bent u na een taxatie verzekerd dat de vraagprijs van het huis in overeenkomt met de actuele marktwaarde van het huis.

Taxatie en aankoopbegeleiding

Het lijkt misschien een moeilijke opgave om een woning te laten taxeren en aankopen. Bij BB Makelaardij maken wij u het graag zo makkelijk mogelijk. U kunt de woning laten taxeren en gebruik maken van onze aankoopbegeleiding. Bent u een woning wezen bezichtigen en heeft u interesse? Wij bezichtigen samen met u de woning nogmaals en wijzen u op belangrijke zaken. Zo geven we ook aan of een bouwtechnische keuring wenselijk is. Indien dat het geval is, kunnen we dit ook voor u regelen met een van onze deskundige partners. Wij doen het vooronderzoek naar de woning en bekijken de kadastrale gegevens en het bestemmingsplan. Vervolgens bepalen wij, aan de hand van alle gegevens en onze jarenlange ervaring en kennis van de lokale markt, of de vraagprijs reëel is. Wij voeren vervolgens de onderhandelingen, kijken de koopovereenkomst na en begeleiden u op de dag van de overdracht. Voor deze aankoopbegeleiding rekenen wij een vast tarief.

Wanneer woning laten taxeren?

Uw woning laten taxeren kan voordelen bieden in veel verschillende situaties. Zo kan het zijn dat u een woning erft van een overleden dierbare. U kunt de waarde van het huis laten bepalen middels een taxatie. Wanneer een dierbare overlijdt heeft u genoeg andere zaken aan uw hoofd; uw huis betrouwbaar en onafhankelijk laten taxeren kan bijdragen aan een soepel verloop van de erfenisafwikkeling.

Contact

Heeft u interesse in een taxatie van uw woning of een appartement? Bij BB Makelaardij komt u eenvoudig in contact met een gecertificeerde (NWWI) taxateur, voor een taxatie tegen een vast tarief voor woningen tot € 300.000. Neem vandaag nog contact met ons op.