Wat staat er in een taxatierapport?

BB Makelaardij verricht woningtaxaties voor diverse doeleinden zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van een hypothecaire lening, het nemen van een verkoop- of aankoopbeslissing of bij boedelscheiding of nalatenschap. Het verslag van de taxatie komt in een taxatierapport.

Taxatierapport, wat is dat?

Een taxatierapport is een rapport waarin staat beschreven wat de actuele waarde van een pand is. De taxatiewaarde is een schatting van de waarde van uw woning waarbij rekening wordt gehouden met een aantal factoren. Verwar een taxatie niet met een waardebepaling. De waardebepaling is een indicatie die de makelaar geeft om een verkoopbeslissing te kunnen nemen over de vraagprijs maar is geen gevalideerde taxatie die gevraagd wordt door de geldverstrekker bij aankoop van een huis. 

Gevalideerd taxatierapport

Voor taxaties in de regio Breda bent u bij BB Makelaardij aan het goede adres. Wij taxeren al ruim 10 jaar in Breda en omstreken en hebben een gedegen kennis van de regio. Wij zijn erkend NWWI-taxateur en verrichten gevalideerde taxaties. Het taxatierapport wordt gevalideerd door het NWWI en geeft zekerheid over de juistheid van het rapport. Wanneer u een huis wilt kopen en hiervoor een aankooptaxatie nodig heeft, zal door de hypotheekverstrekker altijd om een gevalideerde taxatie worden gevraagd. 

Voordelen van taxatie door BB Makelaardij

Een taxatie bij een huis kopen of verkopen, brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is het makkelijker om een hypotheek aan te vragen voor een huis met een actueel taxatierapport. Het is gemakkelijk om een huurprijs te bepalen of om een verkoopprijs in te schatten. Taxatie kan zowel worden ingezet voor aankoop als voor verkoop van een pand. Bij BB Makelaardij heeft u de garantie van een vast tarief, een snelle opvolging van uw aanvraag, direct contact met de taxateur en een gevalideerd taxatierapport dat door iedere bank of geldverstrekker wordt geaccepteerd. Bent u ge├»nteresseerd in een taxatie? Neem dan snel contact op met ons.