Taxatie bij aankoop appartement

Taxatie bij aankoop van een nieuw appartement nodig? Dan bent u bij BB Makelaardij aan het juiste adres.

Wanneer u een huis koopt zonder makelaar, regelt u zelf de bezichtigingen en onderhandelingen. U krijgt geen begeleiding bij het aankoopproces maar uiteindelijk vraagt de hypotheekverstrekker wel om een taxatierapport van de aan te kopen woning. BB Makelaardij kan u dan van dienst zijn. Wanneer u een appartement koopt in de volgende plaatsen: Breda, Prinsenbeek, Etten-Leur, Roosendaal, Oosterhout, Bavel, Gilze, Rijen, Teteringen of Ulvenhout, kunnen wij uw appartement taxeren.

Taxatie bij aankoop appartement

Wanneer u een appartement laat taxeren houdt de taxateur altijd rekening met de staat van het pand, onderhoud, oppervlakte, locatie, de omgeving en het type pand. Dit is niet anders dan bij de taxatie van een huis. Maar bij taxatie van een appartement is het ook van belang dat de taxateur beschikt over splitsingsakte, splitsingstekening, balans en exploitatiecijfers van de VVE. Deze gegevens worden ook opgenomen in een taxatierapport van een appartement. 

Taxatie waarde lager dan de aankoopsom 

Een taxateur bepaalt de waarde van een pand en is onafhankelijk. Het is mogelijk dat de taxateur bepaalt dat de waarde van het aan te kopen appartement lager is dan de vraagprijs. De geldverstrekker kijkt naar de waarde van het appartement en niet naar de aankoopprijs. Het is dus goed mogelijk dat in een dergelijk geval de financiering niet rondkomt of dat je flink wat eigen geld moet bijleggen. Om dit soort situaties te vermijden kun je het appartement dat je wilt kopen het beste laten taxeren vóór dat je gaat bieden. Zo kun je teleurstellingen voorkomen. 

Je kunt ook alsnog besluiten om BB Makelaardij in te schakelen voor begeleiding bij het aankoopproces. Wij gaan dan voor je in gesprek met de verkoper om te onderhandelen over de prijs van het appartement. Wellicht blijkt het dan toch mogelijk om het appartement van uw dromen aan te schaffen voor een reële prijs.

Informatie over taxatie bij aankoop

Neem voor meer informatie over taxatie bij aankoop van een appartement vandaag nog contact op met een van onze taxateurs. Wij helpen u graag verder