Taxatie tarieven en taxatierapport

U wilt de woning die u wilt aankopen laten taxeren? Bij BB Makelaardij bent u aan het juiste adres. Wij taxeren woningen in Breda en in de volgende plaatsen: Etten-Leur, Roosendaal, Prinsenbeek, Oosterhout, Bavel, Gilze, Rijen, Teteringen en Ulvenhout.

Taxatie tarieven 

Wanneer u een taxatierapport aanvraagt dan brengt dit taxatiekosten en andere kosten met zich mee. Een woningtaxatie is niet hetzelfde als een gratis waardebepaling. Een waardebepaling is een indicatie van de waarde van uw woning wanneer u uw woning wilt verkopen. Een aankoop taxatie is een compleet verslag met daarin de staat van onderhoud van de woning en bijvoorbeeld of er sprake is van bodemvervuiling. Het beschrijft de kadastrale gegevens, of er een VVE aanwezig is en nog meer relevante zaken die belangrijk zijn bijvoorbeeld voor een geldverstrekker. Natuurlijk vind u in een taxatierapport ook de waarde van de woning terug. Een taxatie van uw woning is dus veel uitgebreider dan een waardebepaling. BB Makelaardij hanteert vaste tarieven voor een taxatie, inclusief btw, validatie door NWWI en andere standaard kosten. 

Kadasterkosten en leges

Voorafgaand aan een taxatie raadplegen wij vaak het kadaster. Dit is noodzakelijk om na te gaan of de verkoper ook daadwerkelijk de eigenaar is van het pand. In veel gevallen komen er kadasterkosten kijken bij een taxatie. Ook gemeentelijke leges kunnen extra kosten zijn bij een taxatie, het tarief verschilt per gemeente. Deze kosten zijn reeds opgenomen in het vaste taxatie tarief van BB Makelaardij. Er zijn dus geen bijkomende, onverwachte kosten. U heeft de zekerheid van een all-in tarief.

Heb ik te maken met verschotten?

Verschotten zijn bijkomende, extra gemaakte kosten. Deze zijn alleen van toepassing indien er extra onderzoek gedaan moet worden naar externe factoren die de waarde van een huis kunnen beïnvloeden, denk bijvoorbeeld aan extra bodemonderzoek bij vervuiling. Bent u benieuwd of u te maken krijgt met verschotten of overige kosten? Neem contact met ons op. Zo is het meteen duidelijk waar u aan toe bent en komt u nooit voor verrassingen te staan. Voor standaard taxaties, inclusief standaard kosten hanteren wij vaste tarieven.