Taxateur van BB Makelaardij

Wat is een woning taxateur?

Een taxateur is onafhankelijk en gecertificeerd en schat de waarde in van een woning of ander onroerend goed. Taxateurs schatten de waarde in op basis van marktkennis en aan de hand van diverse waarde bepalende factoren. Al deze informatie wordt verzameld in een taxatierapport. Dit rapport kunt u gebruiken voor aan- en verkoopbeslissingen en het is daarnaast ook noodzakelijk voor het verkrijgen van een hypotheek. Een taxateur is pas erkend wanneer hij of zij ingeschreven staat bij een van de twee erkende taxatieregisters: VastgoedCert of SCVM. Een erkende taxateur kan zijn taxatierapporten laten valideren door het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut.

Taxateur van BB Makelaardij

Bij BB Makelaardij kunt u terecht voor een professionele taxateur om uw huis te laten taxeren. Onze taxateurs voldoen aan alle certificeringseisen en zijn ingeschreven bij SCVM. Bovendien zijn zij ook makelaar. Zij kunnen dus niet alleen uw woning taxeren, maar u ook begeleiden bij het gehele aankoopproces.  Wanneer de taxateur een taxatierapport gaat opstellen gaat hij eerst kijken naar de locatie en ligging. In deze fase wordt er ook gekeken naar de grootte, de aard en de inrichting van het terrein. Tot slot wordt er nog gekeken naar de bereikbaarheid, parkeergelegenheid, de kwaliteit van de bouw en de marksituatie. Na het opnemen van al deze factoren gaat de taxateur aan de slag met de tweede fase: het taxatierapport. In dit rapport zal de waarde van uw huis terug te vinden zijn. Al onze taxatierapporten worden gevalideerd door het NWWI.

Een betrouwbare taxateur voor uw woning

Er kunnen verschillende redenen zijn om een taxateur in te schakelen. Een taxatierapport is bijvoorbeeld nodig bij een echtscheiding, nalatenschap of bij een aankoopbeslissing. Een gevalideerd taxatierapport wordt gevraagd door geldverstrekkers en banken. Een taxatie makelaar van BB Makelaardij zorgt dat alles deskundig verloopt tijdens het taxeren. Wij werken op basis van eenduidige beroeps- en gedragsregels die aansluiten bij de Nederlandse en internationale eisen. De taxatierapporten van BB Makelaardij worden geaccepteerd door alle banken en verzekeringsmaatschappijen in Nederland. 

Zoekt u een deskundige maar toch voordelige taxateur in Breda en omstreken? Dan bent u bij BB Makelaardij aan het juiste adres. Neem snel contact met ons op voor alle mogelijkheden, of kom bij ons op kantoor langs.