Huis laten taxeren

Aankoopbegeleiding

Een huis laten taxeren en aankopen lijkt misschien een moeilijke opgave. Bij BB Makelaardij maken wij u het graag zo makkelijk mogelijk. Wanneer u geïnteresseerd bent in een woning en deze al eens bezichtigd heeft, bezichtigen wij samen met u nogmaals de woning die u op het oog heeft. Wij wijzen u op belangrijke zaken en geven aan of een bouwtechnische keuring wenselijk is. Indien een bouwtechnische keuring wenselijk is kunnen we u ook deze zorg uit handen nemen. Wij werken samen met een aantal deskundige partners. Wij doen vervolgens het vooronderzoek en bekijken de kadastrale gegevens en het bestemmingsplan. Aan de hand van alle gegevens en onze jarenlange ervaring en kennis van de lokale markt, bepalen wij of de vraagprijs reëel is. Wij voeren vervolgens de onderhandelingen, kijken de koopovereenkomst na en begeleiden u op de dag van de overdracht. 

Voor deze aankoopbegeleiding berekenen wij een vast tarief.

Huis laten taxeren

Alleen een huis laten taxeren wanneer u geen gebruik wenst te maken van de aankoopbegeleiding is ook mogelijk. Wanneer u uw droomhuis wilt laten taxeren houdt de taxateur rekening met bijvoorbeeld de staat van onderhoud van de woning, de oppervlakte, de ligging, de omgeving en het type huis. Hij bepaalt de reële waarde van de woning en u ontvangt hiervan een taxatierapport dat is gevalideerd door de NWWI. Dit rapport wordt geaccepteerd door iedere bank en geldverstrekker.

Huis laten taxeren bij scheiding

BB Makelaardij is gespecialiseerd in het taxeren van woningen. Als u overweegt om een woning aan te schaffen dan kan een taxatie veel voordelen bieden. Zo bent u na een taxatie verzekerd dat de vraagprijs van het huis overeenkomt met de actuele marktwaarde van het huis. Maar ook in andere situaties kan een taxatie voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding waar bij de waarde van het huis bepaald moet worden in verband met de boedelscheiding. Een scheiding is al moeilijk genoeg; een betrouwbare, onafhankelijke taxatie van de echtelijke woning kan bijdragen aan een soepel en eerlijk verloop van de scheidingsprocedure of is noodzakelijk voor het omzetten van de hypotheek.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een taxatie van een woning of een bedrijfspand? Bij BB Makelaardij komt u eenvoudig in contact met een gecertificeerde (NWWI) taxateur, voor een taxatie tegen een vast tarief. Neem vandaag nog contact met ons op.