Wat is een taxatie?

BB Makelaardij verricht taxaties voor diverse doeleinden zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van een hypothecaire lening, het nemen van een verkoop- of aankoopbeslissing of bij boedelscheiding of nalatenschap.

Taxatie, wat is dat?

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van uw woning of ander onroerend goed. Omdat een taxatie objectief moet zijn, mag deze niet verricht worden door de verkopende makelaar. Een taxatierapport is een rapport waarin staat beschreven wat de actuele waarde van een pand is. De taxatiewaarde is in beginsel een schatting van de waarde, deze schatting is goed onderbouwt en wijkt nauwelijks af van de werkelijke marktwaarde. Een taxatie van een huis is meestal ten behoeve van hypotheek aanvraag, maar kan u ook helpen bij het nemen van een aankoop- of verkoopbeslissing. 

Taxatie in Breda

Voor taxaties in de regio Breda bent u bij BB Makelaardij aan het goede adres. Wij taxeren al ruim 10 jaar in Breda en omstreken en hebben een gedegen kennis van de regio. Wij zijn erkend NWWI taxateur en verzorgen zowel gevalideerde als ongevalideerde taxaties. Een gevalideerde taxatie wordt gevalideerd door het NWWI en geeft zekerheid over de juistheid van het rapport. Wanneer u een huis wilt kopen en hiervoor een aankooptaxatie nodig heeft, zal door de hypotheek verstrekker altijd om een gevalideerde taxatie worden gevraagd. 

Voordelen van taxatie door BB Makelaardij

Een taxatie bij een huis kopen of verkopen, brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is het makkelijker om een hypotheek aan te vragen voor een huis met een actueel taxatierapport. Het is gemakkelijk om een huurprijs te bepalen of om een verkoopprijs in te schatten. Taxatie kan zowel worden ingezet voor aankoop als voor verkoop van een pand. Bij BB Makelaardij heeft u de garantie van een vast tarief, een snelle opvolging van uw aanvraag, direct contact met de taxateur en een gevalideerd taxatie rapport dat door iedere bank of geldverstrekker wordt geaccepteerd. Bent u geïnteresseerd in een taxatie? Neem dan snel contact op met ons.