Taxatie woning Breda en regio

Woont u in Breda of in een van de plaatsen in ons werkgebied en bent u voornemens uw woning te verkopen? Wilt u weten wat de marktwaarde van uw woning is? Een woning taxatie geeft u antwoord op deze vraag. Ook wanneer u een woning wilt kopen in Breda of in de regio, heeft u een taxatie van uw woning nodig voor de geldverstrekker. BB Makelaardij taxeert niet alleen in Breda maar ook uw woning in de volgende plaatsen: Etten-Leur, Oosterhout, Bavel, Roosendaal, Gilze, Rijen, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout.

Taxatie woning: twee mogelijkheden

Er zijn twee soorten taxaties mogelijk namelijk een gevalideerde en een ongevalideerde taxatie. Een gevalideerde taxatie wordt gevalideerd door het Nederlandse Woning Waarde Instituut, het NWWI. Bij BB Makelaardij kunt u voor beide soorten taxaties terecht. BB Makelaarij is al 10 jaar actief met taxaties in Breda en de regio en is een erkende NWWI taxateur.

Taxatie woning: gevalideerd

Een gevalideerde woning taxatie is een taxatierapport dat is beoordeeld door het NWWI. Het taxatie rapport wordt door de taxateur ingediend bij het NWWI en deze instantie beoordeelt of de taxateur en het rapport voldoen aan de vastgestelde richtlijnen. Na goedkeuring door de NWWI krijgt het rapport een unieke code. Hierna mag en kan er zonder toestemming niets meer aan het rapport worden aangepast. Een gevalideerde woning taxatie wordt in de meeste gevallen door de bank verplicht wanneer u een hypotheek wilt aanvragen. Dit wordt gedaan om fraude te voorkomen.

Taxatie woning: ongevalideerd

Een ongevalideerde taxatie van uw woning wordt niet beoordeeld door het NWWI. Een ongevalideerde woning taxatie kan aangevraagd worden als u bijvoorbeeld de marktwaarde van uw woning wilt weten omdat u overweegt uw woning te verkopen. Deze taxatie helpt u dan bij uw verkoopbeslissing. Een ander voorbeeld voor een aanvraag van een ongevalideerde taxatie van uw woning is wanneer de eigenaar van de woning is overleden en u voor de afhandeling van de nalatenschap een waarde vaststelling nodig heeft.

Woning taxeren door BB Makelaardij 

BB Makelaardij is erkend door het NWWI. Wij geven u niet alleen de garantie van een vast tarief, maar ook een snelle opvolging van uw taxatie aanvraag, direct contact met de taxateur en een taxatie rapport dat door iedere bank of geldverstrekker wordt geaccepteerd. Naast taxatie bij aankoop van uw woning kunnen wij u begeleiden bij het gehele aankoopproces. Door onze kennis van de regio Breda, Prinsenbeek, Etten-Leur, Roosendaal en de overige plaatsen in ons werkgebied, kunnen wij u naast de waarde van de aan te kopen woning ook informeren over andere relevante zaken.