Taxatie van een woning

Ben je van plan je huis te verkopen en wil je weten wat de marktwaarde van je huis is? Een taxatie van je huis geeft hier antwoord op. Wanneer je een huis wilt kopen, zal door de hypotheek verstrekker altijd om een gevalideerde taxatie worden gevraagd. Ook dan dient je huis getaxeerd te worden, in dit geval voor de overbruggingshypotheek.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van uw woning of ander onroerend goed. Omdat een taxatie objectief moet zijn, mag deze niet verricht worden door de verkopende makelaar. Een taxatierapport is een rapport waarin staat beschreven wat de actuele waarde van een pand is. De taxatiewaarde is in beginsel een schatting van de waarde, deze schatting is goed onderbouwd en wijkt nauwelijks af van de werkelijke marktwaarde. Een taxatie van een huis is meestal ten behoeve van hypotheek aanvraag, maar kan u ook helpen bij het nemen van een aankoop- of verkoopbeslissing.

Taxatie waarde lager dan de aankoopsom

Een taxateur bepaalt de waarde van een pand en is onafhankelijk. Het is mogelijk dat de taxateur bepaalt dat de waarde van het aan te kopen appartement of huis lager is dan de vraagprijs. De geldverstrekker kijkt naar de waarde van de woning en niet naar de aankoopprijs. Het is dus goed mogelijk dat in een dergelijk geval de financiering niet rondkomt of dat je flink wat eigen geld moet bijleggen. Om dit soort situaties te vermijden kun je de woning die je wilt kopen het beste laten taxeren vóór dat je gaat bieden. Zo kun je teleurstellingen voorkomen.

Taxatie in regio Breda

Voor taxaties in de regio Breda ben je bij BB Makelaardij aan het goede adres. Wij taxeren al ruim 10 jaar in Breda en omstreken en hebben een gedegen kennis van de regio. Wij zijn erkend NWWI taxateur en verzorgen zowel gevalideerde als ongevalideerde taxaties. Een gevalideerde taxatie wordt gevalideerd door het NWWI en geeft zekerheid over de juistheid van het rapport. 

Wat kost een taxatie?

BB Makelaardij werkt met een vast all-in tarief voor woningen. Je weet van tevoren waar je aan toe bent en wordt achteraf niet geconfronteerd met bijkomende kosten. Onze tarieven zijn inclusief de kosten voor de NWWI-validatie. Deze bijdrage wordt door de taxateur na iedere woningtaxatie afgedragen zodat het voor het NWWI mogelijk blijft toe te blijven zien op de kwaliteit van taxatierapporten. Door het all-in-tarief hoef je niet bang te zijn voor extra taxatiekosten achteraf.

Voordelen van een taxatie door BB Makelaardij

  • De garantie van een vast tarief, dus geen verrassingen achteraf.
  • Wij volgen je taxatie aanvraag direct op, zo weet je zeker dat je snel geholpen wordt.
  • Je hebt direct contact met onze taxateur.
  • Een gevalideerd taxatie rapport dat door iedere bank of geldverstrekker wordt geaccepteerd.

Ben je geïnteresseerd in een taxatie of heb je vragen? Neem dan contact op met de taxateur.