Taxatie huis

Bent u van plan uw huis te verkopen en wilt u weten wat de marktwaarde van uw huis is? Een taxatie van uw huis geeft hier antwoord op. Of wilt u juist een huis kopen en wilt u een hypotheek aanvragen? Ook dan dient uw huis getaxeerd te worden. Er zijn twee soorten taxaties mogelijk: een gevalideerde en een ongevalideerde taxatie. Een gevalideerde taxatie wordt gevalideerd door het Nederlandse Woning Waarde Instituut, het NWWI. 

Taxatie huis: gevalideerd

Een gevalideerde huis taxatie is een taxatierapport dat is beoordeeld door het NWWI. De taxateur stuurt zijn rapport op naar het NWWI en deze instantie beoordeelt of de taxateur en het rapport voldoen aan de vastgestelde richtlijnen. Wanneer dit rapport is goedgekeurd door de NWWI krijgt het een unieke code. Hierna mag en kan er niets meer aan het rapport worden aangepast zonder toestemming. Een gevalideerde huis taxatie wordt in de meeste gevallen door de bank verplicht wanneer je een hypotheek wilt aanvragen. Dit wordt gedaan om fraude te voorkomen. 

Taxatie huis: ongevalideerd

Een ongevalideerde taxatie van uw huis wordt niet beoordeeld door het NWWI. Een ongevalideerde huis taxatie kan aangevraagd worden als u bijvoorbeeld de marktwaarde van uw huis wilt weten omdat u overweegt uw huis te verkopen. Deze taxatie helpt u dan bij uw verkoopbeslissing. Een ander voorbeeld voor een aanvraag van een ongevalideerde taxatie van uw huis is wanneer de eigenaar van het huis is overleden en voor de afhandeling van de nalatenschap heeft u een waarde vaststelling nodig.

Huis taxeren door BB Makelaardij 

Bij BB Makelaardij kunt u terecht voor beide soorten taxaties voor een vast tarief. Wij geven u niet alleen de garantie van een vast tarief, maar ook een snelle opvolging van uw taxatie aanvraag, direct contact met de taxateur en een taxatierapport dat door iedere bank of geldverstrekker wordt geaccepteerd.   

Heeft u vragen over de taxatie van uw huis? Of twijfelt u toch nog over welke huis taxatie nodig is voor uw situatie? Neem dan even contact op met de taxateur.