Met een makelaar uw huis verkopen? Bel BB Makelaardij

De huizenmarkt is weer op stoom. Zelfs zo ver dat er een schaarste is en dat huizen voor boven de vraagprijs weggaan. Je komt er als koper zelfs niet altijd tussen, wat u misschien doet vermoeden dat u het best allemaal zelf kunt doen wanneer u uw huis of appartement in de regio Breda wilt verkopen.

Waarom heb je een makelaar “nodig” om je huis te verkopen?

Nodig is natuurlijk een relatief begrip. U kunt ook zelf uw hypotheek online samenstellen en afsluiten. Echter voor alle situaties zijn er een aantal criteria die u voor uzelf goed moet afwegen voordat u iets gaat doen:

=         Hoe vaak doe ik het en bouw ik voldoende kennis van het verkoopproces op om het goed zelf te kunnen doen?

=         Haal ik de beste prijs eruit qua opbrengst als ik het zelf doe of gaat het puur om de kosten?

=         Kan ik zelf inschatten hoe ik mijn huis moet positioneren in de markt?

=         Weet ik voldoende van mijn huis om niet straks een claim voor verborgen gebreken te krijgen?

=         Heb ik de tijd om alles rond de verkoop (verkoopinfo/foto’s/bezichtigingen etc.) zelf goed te doen?

=         Is de afwikkeling van de verkoop door mij zelf goed te doen zonder juridisch risico?

Als u hier al ergens een misschien of een nee heeft geantwoord, is dit misschien een indicatie dat het inschakelen van een makelaar voor het te verkopen huis vermoedelijk toch wel slim is. Om redenen van tijd, geld of risico of een combinatie ervan. 

Hoe maakt u de keuze om met een makelaar uw huis te verkopen?

Er zijn zoveel makelaars in de regio Breda, Gilze, Teteringen en Etten Leur. Hoe kiest u daar nu een goede uit? Wat verwacht u van een makelaar? Veel van onze klanten verwachten van het samen met de makelaar een huis verkopen, dat ze ontzorgd worden. Pro-actief en eerlijk en direct, met het oog op het belang van hen als klant.

Ze verwachten dat ze concrete informatie krijgen over de reële waarde van het huis (niet te hoog inzetten en vervolgens terug moeten) om ook de vervolgstap goed te kunnen bepalen. Een makelaar kan maar één heer dienen, die van de verkopende partij tenzij je de aankoopmakelaar bent natuurlijk.

Er zijn veel grote kantoren, maar ook veel kleinere. Een klein kantoor als BB Makelaardij heeft als voordeel dat je één aanspreekpunt hebt, die er altijd voor je is, je terugbelt en weet wat jouw situatie is. En de lokale markt kent zonder de druk van een grote overhead in de nek.

Ook eens proberen om met de makelaar je huis te verkopen? Bel ons en ervaar het verschil!