Huis verkopen

Een huis verkopen, waar begint u?

Een huis verkopen is een grote stap. Waarschijnlijk komen er een hoop vragen bij u op. Is dit wel het juiste moment om mijn huis te verkopen? Welke stappen moet ik nemen om mijn huis te verkopen? Wat is de waarde van mijn huis en hoe stel ik de juiste vraagprijs vast? BB Makelaardij heeft jarenlang ervaring als verkoopmakelaar en weet de antwoorden op deze vragen. We helpen u graag verder bij uw huis verkopen. 

Het begint altijd met een enthousiast, goed en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We stellen ons aan u voor en luisteren naar uw wensen. Als verkoopmakelaar kennen wij de lokale markt, adviseren wij u over de verkoopprijs, we leiden kijkers rond en onderhandelen namens u over de beste prijs voor uw huis. Zo begeleiden we van A tot Z bij het verkopen van uw huis.

Een huis te koop zetten, waar let u op?

Bij uw huis verkopen zijn er nogal wat zaken waarop u moet letten (bij het verkopen van een appartement komen specifieke punten aan de orde). Het is belangrijk te weten of u met de waarde van uw huis de restwaarde van uw hypotheek kunt aflossen, of dat uw huis onder water staat. Wat gebeurt er met de hypotheek, kunt u deze meenemen naar uw volgende huis? Hoe kunt u uw huis op de beste manier presenteren aan potentiele kopers en hoe komt uw huis het beste op Funda? Welke stappen kunt u zelf ondernemen om de verkoop verder te bevorderen? Het voordeel van uw huis te koop zetten in samenwerking met een makelaar is dat u bij iedere stap het juiste advies krijgt en de begeleiding die u wenst. We zorgen ervoor dat alle gegevens die u in het kader van de informatieplicht aan een koper moet verstrekken worden verzameld, zodat u op tijd aan alle verplichtingen die bij een huis verkopen komen kijken kunt voldoen. Zo vermijd u aansprakelijkheid voor verborgen gebreken bijvoorbeeld.

Woning verkopen, wat is de waarde?

Een belangrijke vraag bij het verkopen van een huis is wat de huidige waarde is. De volgende stap na het kennismakingsgesprek is een gratis waardebepaling door BB Makelaardij. Bij opname van uw huis letten we op de onderhoudssituatie, de positieve aspecten van uw woning en de omgeving.

We houden rekening met de marktsituatie en de prijzen van vergelijkbare woningen bij u in de buurt. Uiteindelijk komen we samen met u tot een realistische vraagprijs, zeker niet te laag maar ook niet te hoog want dat laatste doet de verkoopkansen snel afnemen en verlengt de verkooptermijn.

Uw huis in de etalage

Wanneer uw huis verkopen via ons gaat, presenteren we uw woning met mooie foto’s op internet maar ook in onze etalages in Etten-Leur en Gilze. We maken een verkoopbrochure voor geïnteresseerden, leiden kopers door uw woning en nodigen ze uit een bod te doen. Wanneer het onderhandelingstraject succesvol is afgerond leggen we de overeenkomst voor u vast in een koopcontract en begeleiden we de notariële overdracht.

Gefeliciteerd, uw huis is verkocht!