Een huis verkopen, waar begin je?

Een huis verkopen is een grote stap. Waarschijnlijk komen er een hoop vragen bij je op. Is dit wel het juiste moment om mijn huis te verkopen? Welke stappen moet ik nemen om mijn huis te verkopen? Wat is de waarde van mijn huis en hoe stel ik de juiste vraagprijs vast? BB Makelaardij heeft jarenlang ervaring als verkoopmakelaar en weet de antwoorden op deze vragen. We helpen je graag verder bij de verkoop van je huis.

Het begint altijd met een enthousiast, goed en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We stellen ons aan je voor en luisteren naar je wensen. Als verkoopmakelaar kennen wij de lokale markt, adviseren wij over de verkoopprijs, we leiden kijkers rond en onderhandelen namens jou over de beste prijs voor je huis. Zo begeleiden we van A tot Z bij het verkopen van jouw huis.

Een huis te koop zetten, waar let je op?

Bij het verkopen van je huis zijn er nogal wat zaken waarop je moet letten (bij het verkopen van een appartement komen specifieke punten aan de orde). Het is belangrijk te weten of je met de waarde van je huis de restwaarde van je hypotheek kunt aflossen, of dat je huis onder water staat. Wat gebeurt er met de hypotheek, kun je deze meenemen naar je volgende huis? Hoe kun je je huis op de beste manier presenteren aan potentiele kopers en hoe komt je huis het beste op Funda? Welke stappen kun je zelf ondernemen om de verkoop verder te bevorderen? Het voordeel van je huis te koop zetten in samenwerking met een makelaar is dat je bij iedere stap het juiste advies krijgt en de begeleiding die je wenst. We zorgen ervoor dat alle gegevens die je in het kader van de informatieplicht aan een koper moet verstrekken worden verzameld, zodat je op tijd aan alle verplichtingen die bij een huis verkopen komen kijken kunt voldoen. Zo vermijd je aansprakelijkheid voor verborgen gebreken bijvoorbeeld.

Woning verkopen, wat is de waarde?

Een belangrijke vraag bij het verkopen van een huis is wat de huidige waarde is. De volgende stap na het kennismakingsgesprek is een gratis waardebepaling door BB Makelaardij. Bij opname van je huis letten we op de onderhoudssituatie, de positieve aspecten van de woning en de omgeving.

We houden rekening met de marktsituatie en de prijzen van vergelijkbare woningen bij jou in de buurt. Uiteindelijk komen we samen met jou tot een realistische vraagprijs, zeker niet te laag maar ook niet te hoog want dat laatste doet de verkoopkansen snel afnemen en verlengt de verkooptermijn.

Je huis in de etalage

Wanneer je huis verkopen via ons gaat, presenteren we jouw woning met mooie foto’s op internet maar ook in onze etalages in Etten-Leur en Gilze. We maken een verkoopbrochure voor geïnteresseerden, leiden kopers door je huis en nodigen ze uit een bod te doen. Wanneer het onderhandelingstraject succesvol is afgerond leggen we de overeenkomst vast in een koopcontract en begeleiden we de notariële overdracht.

Gefeliciteerd, je huis is verkocht!