Een appartement kopen

Wil je een appartement kopen in Breda of omgeving? BB Makelaardij is er om je te helpen bij het kopen van een appartement. Een appartement kopen is anders dan het kopen van een huis. Zo heb je te maken met gedeelde eigendommen en andere juridische aspecten. Belangrijk om te weten is waar je eigenaar van wordt en waarvan je het gebruikersrecht heeft. Hoe is het geregeld met de Vereniging van Eigenaren (VvE)? Hoe zit het splitsingsreglement en de splitsingsakte in elkaar en wat is aanschrijving? Wat zijn servicekosten? Allemaal vragen waarbij een aankoopmakelaar van BB Makelaardij je kan adviseren.

Algemene aandachtspunten bij het kopen van een appartement

  • Wie hebben er zitting bij de Vereniging van Eigenaren (VVE) en wat is hun aandeel
  • Je hebt onderzoeksplicht, dus je dient goed te kijken naar gebreken
  • Niet alleen de staat van onderhoud van het appartement dat je wilt kopen maar ook van het gehele complex
  • Stel vragen over alles wat je opvalt, de verkoper heeft meldingsplicht
  • Controleer het reservefonds voor groot onderhoud
  • Vraag na wat de servicekosten zijn en wat deze omvatten
  • Check openstaande schulden aan de VVE van de vorige eigenaar

Naast de aandachtspunten die specifiek gelden voor het aankopen van een appartement, krijg je ook te maken met de aandachtspunten die gelden wanneer je een eengezinswoning koopt. Denk aan hypotheek, verzekeringen, verbouwingsmogelijkheden. Wij helpen je graag bij de aankoop van een appartement en begeleiden je tijdens het volledige proces.

Appartement kopen in Breda

Wanneer je van plan bent een appartement in Breda te kopen, kun je je zoekvraag uitzetten bij BB Makelaardij. Wij zoeken actief voor je en zijn als een van de eersten op de hoogte van het nieuwe aanbod in de regio. Wanneer je een appartement in Breda wilt kopen kun je ook het aanbod bekijken op Funda. Als je een appartement dat aan jouw wensen voldoet gevonden heeft, neem je contact met BB Makelaardij op om je wensen te bespreken. Met onze kennis van de regio Breda kunnen we je gedegen adviseren en begeleiden bij het aankoopproces.

Meer weten over het kopen van een appartement?

Wil je meer weten over een appartement kopen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.