Appartement kopen

Wilt u een appartement kopen in Breda of omgeving? BB Makelaardij is er voor u om u te helpen bij het kopen van een appartement. Een appartement kopen is anders dan het kopen van een huis. Zo heeft u te maken met gedeelde eigendommen en andere juridische aspecten. Belangrijk om te weten is waar u eigenaar van wordt en waarvan u het gebruikersrecht heeft. Hoe is het geregeld met de Vereniging van Eigenaren (VvE)? Hoe zit het splitsingsreglement en de splitsingsakte in elkaar en wat is aanschrijving? Wat zijn servicekosten? Allemaal vragen waarbij een aankoopmakelaar van BB Makelaardij u kan adviseren. 

Algemene aandachtspunten bij een appartement kopen

  • 1.       Vereniging van Eigenaren, wie hebben er zitting en welk aandeel hebben zij
  • 2.       Staat van onderhoud van het appartement dat je wilt kopen maar ook van het gehele complex
  • 3.       In het kader van de onderzoeksplicht dien je goed te kijken naar gebreken
  • 4.       Stel vragen over alles wat u opvalt, de verkoper heeft meldingsplicht
  • 5.       Controleer het reservefonds voor groot onderhoud
  • 6.       Vraag na wat de servicekosten zijn en wat deze omvatten
  • 7.       Check openstaande schulden aan de VVE van de vorige eigenaar

Naast de aandachtspunten die specifiek gelden voor het aankopen van een appartement, krijgt u ook te maken met de aandachtspunten die ook gelden wanneer u een eengezinswoning koopt. Denk aan hypotheek, verzekeringen, verbouwingsmogelijkheden. Wij helpen u graag bij de aankoop van uw appartement en begeleiden u tijdens het volledige proces.

Appartement kopen Breda

Wanneer u voornemens bent een appartement in Breda te kopen, kunt u uw zoekvraag uitzetten bij BB Makelaardij. Wij zoeken actief voor u en zijn als een van de eersten op de hoogte van het nieuwe aanbod in de regio.  Wanneer u een appartement in Breda wilt kopen kunt u ook het aanbod bekijken op Funda. Als u een appartement dat aan uw wensen voldoet gevonden heeft, neemt u contact met BB Makelaardij op om uw wensen te bespreken. Met onze kennis van de regio Breda kunnen we u gedegen adviseren en begeleiden bij het aankoopproces.

Meer weten over het kopen van een appartement? 

Wilt u meer weten over een appartement kopen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder. Ook als u op zoek bent naar een woonhuis in de regio, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.